LEER

Als de Heilige Geest toeslaat... Een bijzondere bovennatuurlijke anekdote

(video onderaan artikel)

“Wat een passie”. Dit hoorden we vaak na onze vrt-Gospelkerkdienst van 19 mei. Meer bepaald over wat worshipleader en koorleidster Marie Mualaba (over)bracht tijdens het lofprijs- en aanbiddingsmoment in de kerkdienst. Ook nu nam Marie de rest van onze Gospelcrew op sleeptouw. Dit is meer dan louter zingen, overgave en talent. Dit is een uiting van de Heilige Geest. Het blijft hangen, heeft impact én er gaat kracht van uit. Een uiting van de “Zalving van de Heilige Geest” die Marie meedraagt. En die als het ware ‘ontploft’ op het podium. En hier gaat een bijzondere, bovennatuurlijke, anekdote aan vooraf die ik graag met jullie wil delen.

Eén week eerder…

De zondagse kerkdienst de week voor de vrt-kerkdienst vierden wij het Heilige Avondmaal samen. In de katholieke kerk is dit de Heilige Communie. We gedenken het offer van Jezus op het kruis van Golgotha. Het was 11u 30 toen we hiermee eindigden. Te vroeg om de dienst te beëindigen, te laat voor een prediking. En dus besloot ik om voor mensen te bidden die het nodig hadden. Ik had dit trouwens al een paar dagen ‘voelen’ aankomen. Maar als voorganger ga je niet zo maar af op ‘je gevoel’. En toen begon het.

Genezing, bevrijding en vervulling

Mensen kwamen naar voren. Sommige werden aangeraakt door de Heilige Geest, ontvingen bevrijding van innerlijke kwetsuren of van geestelijke gebondenheden. Profetische woorden werden ontvangen voor sommigen. Heel bemoedigend was de genezing van de knie(ën) van Ann Whithana. Dit is een Sri Lankese gelovige die al een 14-tal jaren deel uitmaakt van onze kerk en heel zware knieproblemen had. Tot zondag 12 mei dus. Zij kwam overigens op zondag 26 mei getuigen dat haar knieën volledig genezen zijn.

Het getuigenis en de beleving van Marie Mualaba

Om het zo ‘authentiek’ mogelijk weer te geven laten we Marie hier zelf over aan het woord.

Marie:

Al van bij het begin van de dienst, het familiegevoel! De dankbaarheid voor onze kerk, onze broeders en zusters, onze geestelijke familie. En als apotheose de beslissing van Eddy (geleid door de HG) om te bidden voor de mensen.

Wat een zalving!

“Ik voelde letterlijk je warmte mij benaderen toen je dichterbij kwam! Ik voelde een warme gloed steeds dichter en dichter komen. Ik wist dat als je mij zou aanraken er Kracht des Heren op mij zou komen!
En effectief je raakte mijn hoofd en meteen zakte ik in elkaar. Het leek alsof letterlijk alles uit mij wegging. Alle kracht, alle last, alle zorgen...
Ik merkte ook wel duisternis rond mij, maar ik hoorde je in je gebed zeggen om daartegen te vechten. Dat heb ik zo goed mogelijk proberen te doen en dat leek ook te werken.
Stilaan werd ik terug ‘gevuld’. Het was alsof ik, zoals je zelf al zei, terug opgepompt werd zoals een band. Blijdschap overviel mij, lofprijs kwam in mijn hart en ook uit mijn mond😉.
Wat ik hier ook nog aan wil toevoegen is dat ik geloof dat ook Bren een bijzondere zalving heeft. Doordat zij er bij was om mij op te vangen, stelde mij dat echt gerust. Ik hoorde ze mee bidden en dat gaf zo’n rust over mij. Misschien komt dat ook omdat Bren niet zomaar iemand voor mij is, maar toch. Ik wou dat toch even zeggen 😉”

Het was een hele bemoedigende dienst, Eddy! Iets wat onze gemeente nodig had, denk ik. Het schudt ons ineens allemaal wakker over wat het echt allemaal gaat. What a beautiful day! Prijs de Heer! Hallelujah!

Dikke Merci,
Marie

Tot zover. Het bewijst dat het de Heilige Geest is die het verschil maakt in onze levens, in onze bediening en in onze beleving. Bedankt Marie Mualaba. Bedankt Heer voor zoveel zegen. In dat spoor willen we samen verder. Dat van de Heilige Geest (Galaten 5:25)

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

NOG VRAGEN?

MEER

TOP