BELEEF

GOSPELEVENTS

Een bijzondere studieavond met Michael Williams

Het verhaal van Gods volk Israël tot in de dagen van Jezus

Dinsdagavond 8 maart 19u30. Ik krijg het op mijn zenuwen. Ik ben zelf met mijn Bren nog maar een dikke tien minuten geleden toegekomen op de vaste standplaats van Gospelkerk Refreshed. Wegens druk, heel druk. 19u30 en ik mis nog de helft van onze vaste pionnen uit de kerk. Ik ga buiten staan om wat te kalmeren en wat frisse lucht te happen. En het lijkt te helpen. Want jawel, ze komen er allemaal aan. Een goede eerste indruk maken is niet onbelangrijk. Want dit is de eerste studieavond met predikant en bijbelleraar Michael Williams, voormalig bezieler en voorganger van de Philadelphia kerk te Hoboken. Niet de minste in Vlaanderen.

Prachtig debuut

Gelukkig heeft onze crew het niet laten afweten: het geluid is pico bello afgesteld, het podium ziet er prachtig uit: dit is immers de eerste studieavond in onze nieuwe setting. We hebben de kerk omgedraaid. Ik bedoel: het podium bevindt zich nu achteraan in de kerk en de stoelen staan met de rug naar het altaar. Zo oogt het prachtig, de belichting komt nu pas echt tot haar recht. Zo zijn we echt klaar om volwaardig kerk te zijn voor de buitenwereld. Je moet het zien om het te begrijpen. Dat is misschien de tip die u nodig hebt om eens naar een kerkdienst te komen. Misschien wel naar de volgende Gospelkerk Live op zaterdag 2 april. De flyertjes voor die avond liggen al op de stoelen. Weer prachtwerk van Tanjake. Met de veelzeggende titel van de avond, met op de achtergrond de Eiffeltoren in de vorm van het vredesteken. U weet wel: de gruwel van Parijs. Het thema van de avond is dan ook “Religie, terreur,eindtijd”.

Beklijvend, boeiend en bittere realiteit

Michael Williams boeit, de tijd vliegt en wij worden overspoeld met voor bijna iedere aanwezige nieuwe kennis over de geschiedenis van Gods volk Israël. Michaels overzicht begint in het oude testament bij Abraham om via Mozes, Jozua, Richteren, de ballingschap en de profeten zo te gaan naar de tijd van Jezus in het beloofde land. Een beklijvend overzicht met de nodige details en verduidelijkingen die echt het verschil maken voor het publiek. Het kader voor Jezus’ bediening en wonderlijk werk is geschetst. Gekleurd met vaak heel toepasselijke beelden, landkaarten en teksten.

Bekijk de beelden van deze studieavond hier.

Israëls religie ten tijde van Jezus

Op 12 april is Michael Williams er terug. U komt toch ook? Dan gaan we een bezoek brengen aan de tempel. Eerst als “pelgrim”, dan als priester. Dat belooft. Zeker met wat we vanavond al voorgeschoteld kregen van een gedreven man Gods als Michael Williams: briljant, gedreven en bij momenten echt “Engels” door zijn bijzondere vorm van humor.

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

FOTO/VIDEO

TOP