LEER

Glory Glory Halleluja… Gospelkoor Refreshed op de Music Industry Awards (MIA’s)

(videoclip onderaan dit artikel)

Toen Refreshed manager Stefan Meskens mij vroeg of ik het zag zitten om samen te werken met “Lost Frequencies” voor de jaarlijkse MIA’s vroeg ik hem: “euh, met wie?” Wel die van “Glory Glory Hallelujah…sun is shining”. Ik was meteen enthousiast. Net zoals ons Gospelkoor.

Niet evident…

Toch niet evident, want de song moest meer Gospel klinken voor de live show via VRT op 6 februari van uit Paleis 12 in Brussels Expo. Meteen een uitdaging van formaat. Om samen voor Vlaanderen te staan met de meest beluisterde Belgische artiest ter wereld. Maar met onze God zouden we dit wel aankunnen! Mits vooraf keihard werken en opnemen in de studio.

Live en studio artieste

Alhoewel ik vooral live in de zondagse Gospelkerkdiensten actief ben als worshipleader en koorleidster vind ik het geweldig om als zangeres-artieste studiowerk te doen. Het betekent 100% focus en hard werken want alles moet perfect zitten. Maar daar geniet ik van. Ik ben God dan ook erg dankbaar voor elke gelegenheid die ik krijg om in de studio te werken. Zeker met professionals!

Meteen mee!

Zo gezegd zo gedaan. Met net één week tijd trokken we goed voorbereid naar de MotorMusic studio’s in Mechelen. Om de refreintjes aan te dikken met meerstemmigheid. De bedoeling was om te klinken als een koor van 40 man. DJ Felix De Laet, ofwel Lost Frequencies himself was meteen mee met ons voorstel. Samen bouwden we verder aan het arrangement. Met een nieuwe veel rijkere versie voor de MIA’s als resultaat. En met een heel mooie rol weggelegd voor ons Gospelkoor. Het was leuk om te zien hoe Felix ook steeds enthousiaster werd naarmate de opnames vorderden. Hij zag het al helemaal voor zich hoe hij het publiek zou meenemen, ook visueel tijdens zijn performance op de grote MIA-tv-show.

Stressen!

Op woensdagavond 5/2 trokken we naar Paleis 12 voor de eerste repetities on stage met Felix en nog een 40-tal figuranten. En dat liep niet direct van een leien dakje. Uiteindelijk werd er om 23u besloten om er nog een nachtje over te slapen. En op de grote dag zelf een paar uur vroeger te komen om de knoop door te hakken. Met de nodige stress en enkele aanpassingen aan de danspassen, werden uiteindelijk de puntjes op de i gezet. Tijdens de generale repetitie werd ook het licht en de camera nog uitvoerig getest en afgestemd op de nieuwe choreografie. Maar iedereen had er vertrouwen in dat het nu goed zat.

Een Gospelfeestje op tv!

Tv-maken is wachten. Bovendien waren wij de voorlaatste act van de uitzending. Maar dan eindelijk, rond 22u, het moment van de waarheid. Nog even een kort gebed en dan het podium op. This is it! Volledig gefocust, gezonde (?) spanning. Het werd, zoals Felix De Laet zelf na afloop zei “een gospelfeestje op het podium”.

Trots, blij en dankbaar!

Zo voel ik mij bij dit evenement. Met bijzondere dank aan ons Gospelkoor. Wat een goddelijke passie en inzet. Ik ben God ook dankbaar dat we zonder compromissen als christenen kunnen staan te midden van “de goden” en de “mensen van belang” van deze wereld. En zo dit land bereiken met een hint naar God en Zijn blijdschap. Via de grote media.

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

NOG VRAGEN?

MEER

TOP