LEER

LETS-TALK

Ik ben bang, en u?

Tijd voor de eerste hoofdtransplantatie…

Ik ben van nature een angsthaas. Merkwaardig genoeg leidde dit mij om onwaarschijnlijk gedurfde dingen te doen in mijn leven. Voordat ik gelovig werd, tot mijn 30e, in de slechte zin. Het kwam op een ogenblik zover dat ik met een lijfwacht (u leest dat goed) rondliep. Omdat ik in zulke waanzinnige situaties terechtgekomen was. Maar goed, dat is 35 jaar geleden.

Laster en leugens

Maar ook na mijn “bekering” was ik nog altijd bang. Het leidde mij, noodgedwongen, om meer dan de gemiddelde gelovige alles op alles te zetten op Gods woord. En te gaan voor uitdagingen waar de gemiddelde christen bang van is. Zoals meer dan 20 jaar wachten op dé partner van God. Of alleen gaan voor geloofsuitdagingen. Tegen de stroom in. Met alle gevolgen vandien. Zoals laster en leugens. Uit eigen geloofskringen. Waarom deze preek en klaagzang? Wel, als ik vandaag rond mij kijk (lees: op facebook) dan zie ik dat de wereld, inclusief ons eigen land er niet erg goed voor staat.

Brussel, Antwerpen of Genk?

Wie durft er nog onbevangen naar Brussel centrum gaan in de kerstperiode die voor ons ligt? Het krapuul maakt de stad hoogst onveilig. En de politie, hoe dan ook, faalt. Net zoals de politiek daarrond. Dan maar naar Antwerpen misschien? In de buurt van de Brederodestraat misschien? Hetzelfde plaatje. Of net niet. Het zijn Turken en Koerden die hier hun vetes importeren en komen uitvechten. Dan maar ver weg naar Limburg. In Genk misschien? Tot mijn verbijstering zie ik een reportage over een geradicaliseerde islamiet en voormalig rapper die in een vergaderruimte van het Genkse stadhuis een avondvullende lezing houdt over het verstrengen van de regels voor het dagelijks gedrag van de moslim. De mannen zitten vooraan, daarachter de vrouwen. Gesluierd. En er wordt geleerd dat het zonde is om naar muziek te luisteren. En dat jeans eigenlijk uit den boze zijn voor vrouwen. U denkt misschien dat ik rechts radicaal ben? Neen, ik ben bang. Omdat er dingen onder onze neus gebeuren waarvan Gods woord, de bijbel, zegt dat ze tekens zijn van een zware tijd die over deze wereld komt. Ik zwijg dan nog maar over mensen als Trump en de Noord-Koreaanse president die een spelletje blufpoker spelen met atoomwapens.

Hoofdtransplantatie

Ik kijk dan maar even terug naar fb. En ik lees een bijdrage over de eerste geplande hoofdtransplantatie. Neen, niet om te lachen. Pure ernst. Ik ben bang. En u? Gelukkig dat Gods woord de uitkomst geeft. En duidelijke taal spreekt. Betrouwbaar, troostend en hoopvol voor hen die hun hoop op Hem stellen. Maar niet erg rooskleurig voor hen die geloven in de “goedheid van de mens”. De praktijk bewijst trouwens het tegendeel. Of had u dat anders gezien?

 

 

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

FOTO/VIDEO

TOP