LEER

LOOK WHO’S TALKING

NIEUW LEVEN !

LOOK WHO’S TALKING DEEL 2

Deze hartverwarmende reeks ‘Look who’s talking’ trekt je mee in de wonderlijke wereld van schrijfster Kleo Denef. Vanuit de moederschoot tot op vandaag trekt Kleo jou mee in haar verhaal. Doorheen ‘het leven zoals het is’ opent zij op een verrassende manier onze ogen voor grote misvattingen uit het christenleven…

NIEUW LEVEN!

Even terug in de tijd. 11 mei 1976. Het is donker. In de verte zie ik licht. Vele onbekende geluiden intrigeren mij. Het licht doet pijn aan mijn ogen. Maar toch voelt het warm en aangenaam. Ik ga ervoor! Ik wil meer! Ik wil het licht! Een duw van bovenuit, en jawel, het is gebeurd! Opluchting, angst, blijdschap. Nieuw leven! Ik ben geboren! Hoe beangstigend. Effe wennen aan dat felle licht. Oogjes open. Vreemde gezichten. Raar! Alles is nieuw! Ik snak naar lucht. Een luide schreeuw! Mijn eerste levensadem vult mijn kleine longen. Kleo Gabrielle Alfons. 3kg300. 51cm.

DE KWETSBARE BABY

Wedergeboorte, het is niet van de poes. Alles is nieuw, van het ene moment op het andere. En, opeens…., zo kwetsbaar. Als een baby. Die nog van niets weet. Die alles nog moet leren! Vertrouwde omgeving, gevoelens, gedachten,… vallen als muren rondom in elkaar. Wie ik was, is niet meer. Ik ben nieuw, een nieuwe schepping. En wie ik ben, ken ik nog niet,… Zo pril, zo kwetsbaar. Gemengde gevoelens. Angstig maar blij. Zwak maar sterk. Alleen in deze duistere wereld, maar toch zo geliefd, … de onwezenlijke alles overwoekerende liefde van God!!!

BANDVORMING

En hier begint het. Letterlijk zoals een kind dat voor het eerst in de moederschoot gelegd wordt. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik dit neerpen. Want nergens is de liefde van God zo sterk zichtbaar als in deze periode. Gods vaderhart wordt ontroerd en bewogen. Net zoals elk moederhart bewogen wordt voor haar nog zo kwetsbare kind. 
Het is hier, dat een krachtige band gevormd wordt net zoals tussen moeder en kind. 
Hier leert het kind dat mama hem graag ziet. Dat mama daar is wanneer hij haar nodig heeft. Het voelt zich veilig. Een vertrouwensband wordt gevormd.
Loopt het hier fout, dan loopt het later ook fout. Een cruciale fase van bandvorming die fantastisch is! Zo fantastisch,… dat juist ‘dit’ door vele christenen verkeerd begrepen wordt, met alle gevolgen van dien…

HET KOMT VAN GOD! ALHOEWEL? 

Natuurlijk dat mama er alles voor doet om voor haar baby te zorgen. De baby weent en daar is mama. De baby heeft honger en daar is de papfles. De baby vraagt aandacht en daar is de knuffel. De baby heeft mama nodig en is nog totaal afhankelijk, hulpeloos, kwetsbaar. Maar! Het is niet de bedoeling dat de baby hulpeloos blijft. De bedoeling is dat hij groeit en zelfstandig wordt. Dat hij zelf leert eten, zelf leert liefhebben, … En dit is een les die sommige christenen niet begrijpen. Vele christenen zouden eigenlijk liever voor altijd baby blijven!

In de volgende aflevering, ‘Deel 3: Baby faith’ zoomen we in op Kleo’s 12de verjaardag. Ongetwijfeld een hoogdag. Maar het mooie liedje bleef niet duren…

VERDER

NOG VRAGEN?

TOP