ONTDEK

KERKVISIE

Over een andere boeg

“State of the union” van Gospelkerk Refreshed

‘Bouwen aan het huis’. Dat hebben we gedaan de laatste drie jaren. Het was overigens onze jaarslogan en werktitel voor het afgelopen jaar. Dat bouwen heeft vrucht gedragen. Niet in het minst in aantal mensen in de zondagdienst, kinderen en jeugd. Maar ook en vooral: het heeft gezorgd voor een boost in het optimisme en de drive in ons midden. We zitten effectief in een nieuw seizoen met Gospelkerk Refreshed. Het is januari 2017. Tijd voor een “state of the union”.

Nederland

In 2016 werden we bemoedigd door de deugddoende steun uit charismatisch-pinkster-Nederland. Via het christelijke magazine “Charisma” van wie we door dik en dun de support mogen voelen in onze “profetische” visie voor Vlaanderen. We hebben in elke editie overigens een vaste rubriek getiteld: “Groeten uit België”. De talrijke reacties tonen aan dat onze bijdragen niet ongezien voorbij gaan. Zowel in Nederland, als ook in Vlaanderen. Het geeft ons ook een zekere erkenning en waardigheid in ons christen zijn.

Bert Panhuizen

Zeker met de steun van Bert Panhuizen, de stichter en mentor van Eurospirit Conferentie en Eurospirit televisie. Niet alleen mochten wij op Hemelvaartsdag 2016 het namiddagprogramma van de conferentie vullen met ons Gospelkoor en band, ook mocht ikzelf een overigens zeer gesmaakte boodschap brengen. Het was voor onze kerk een topdag. Het heeft ons meteen ook een boost gegeven voor onze identiteit en waarde als kerk en als gelovigen. En: wordt vervolgd dit jaar. In het voorjaar zullen op de Nederlandse christelijke tv-zender Family 7 de tv-programma’s die hiervan gemaakt zijn te zien zijn. Een primeur voor Vlaanderen en Nederland. Bovendien staan we er terug op Hemelvaartsdag 2017

ZEVEN

Het hoeft niet gezegd dat de steun van Family 7 - en Eurospirit-tv maker Bert Panhuizen een grote rol gespeeld heeft in het doorgaan met onze idee om in Vlaanderen christelijke-evangelische televisie te gaan maken onder het label ZEVEN. Er wordt aan gewerkt. En wat zo leuk is, is dat God de geknipte mensen bijvoegt in onze kerk die hiervoor misschien wel in de wieg gelegd zijn. En door God zelf gekozen zijn. In elk geval zal ZEVEN dit jaar veel energie en werk vragen. Maar ook dat geeft ons reden tot blijdschap en verwachting op God.

Gospelkids en Jeugd

Via “Gospelkids”, het revolutionaire, nieuwe opzet voor “de zondagsschool” is er ook een team van zowat 10 juffen gemobiliseerd. Voeg daarbij het opstarten van “onze jeugd” met Koen en Chaïm. En je hebt weer een trigger van formaat om verzamelen te blazen voor de troon van God….

Gospelkerk Live

Toch is er één factor die sfeerbepalend geweest is in 2016. En gezorgd heeft voor nieuwe mensen. Het is onze “Gospelkerk live”. Deze laagdrempelige kerkdiensten elke eerste zondag van de maand om 11 uur zorgen voor een nieuwe sfeer in en rond onze Gospelkerk. Wonderlijk.

De kers op de taart

Als klap op de vuurpijl heeft er zich een wonder van verzoening voorgedaan rond onze kerk. Zij die ons de laatste drie jaar actief geboycot hebben, zijn met woorden van spijt en vergeving tot ons gekomen. Dat maakt het plaatje pas compleet. Vrede. Iets waar zovelen vruchteloos naar streven.

Met al deze evoluties op een rijtje mag het u zeker niet verbazen dat Gospelkerk Refreshed met een open en vrijmoedig hart 2017 ingestapt is. En u zich aan een en ander mag verwachten in 2017. U bent overigens van harte welkom. In een kerk waar de toekomst er rooskleurig uitziet. En ook u het verschil kan maken.

 

Onze 7 punten voor 2017:

1 Onze omgang met God
Tom Mualaba en Kleo Denef

2 Onze omgang met mekaar
Elke Van Assche en Brenda Lecoq

3 Onze omgang met andere kerken en christenen
Eddy Haesaerts

4 Kennisoverdracht en geestelijke groei
Patrick Mualaba en Tom Mualaba

5 Onze aanpak van de zondagschool via de Gospelkids en via de jeugdbediening
Kleo Denef en Tom Mualaba

6 Evangelisatieaanpak
Stefan Meskens

7 Onze aanpak van het tv-project voor Vlaanderen met ZEVEN
Eddy Haesaerts

 

Namens de leiding

Eddy Haesaerts
Predikant

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

FOTO/VIDEO

TOP