BELEEF

RADIO-EN-TV

Toeval (of toch niet)?

Over Studio Brussel, Rock Werchter, en God….

We krijgen een mailtje met de vraag van Tout Va Bien-frontman Jan Wouter Van Gestel of we geïnteresseerd zijn om met hem een paar songs te doen op Rock Werchter? Mmm. Niet evident. Als evangelische christenen willen we consequent blijven met onszelf en wat we geloven. Gaan we mee met de winnaar van “De Nieuwe lichting”-wedstrijd van Studio BrusseL? Het is (weer eens) een uitdaging. Als koor, maar vooral als kerk. Deze zou echter een heel onverwachte wending nemen. Toeval. Of toch niet. Benieuwd hoe u erover denkt…

Studio Brussel

Omwille van de link met het toch niet echt “God loving” Studio Brussel zijn we extra op onze hoede bij het “screenen” van “Tout Va bien“. Wat kunnen we overigens betekenen voor “het geloof” en voor de reputatie van onze Gospelkerk op een al evenmin Godvriendelijk mega–event als Rock Werchter? Gaan wij in heuse Gospelkledij het podium durven opstappen? Waanzin? Zelfmoord? Ik stop mijn denken en check de overigens heel leuke cd van Tout Va Bien “Kepler Star”. En ik val van de ene verbazing in de andere.

Is dit echt?

De (naar onze maatstaven) nogal duistere wolf-afbeelding ligt niet direct in het verlengde van het imago waar wij voor staan. Maar dan kijk ik naar de songlist. “Messiah”. Merkwaardig toeval? En dan hoor ik het prachtige “Sometimes in life”. Al bij de intro krijg ik kippenvel. Door de sfeer én door de tekst. Dit kan je niet maken als je geen link hebt naar God:

“Sometimes in life I pray for Your grace

And when it happens, oh Lord, let the tears roll down my face

Let them carry the words that I want to say

Let them re-shock my heart and carry it away”

What’s in a name?

Jan Wouter komt uit Mechelen. Ik woon er nog geen drie kilometer vandaan. Het viel op dat zijn naam mij bekend in de oren klonk: “Van Gestel”. Die naam zegt me iets. Zeker weten. Dank zij fb wist ik binnen de 5 minuten dat Jan Wouter de zoon is van Marc Van Gestel. Een man Gods. Iemand die mij in het geloof heeft helpen groeien meer dan 25 jaar geleden.

Toeval?(Of toch niet?)

Destijds predikte Marc regelmatig in de evangelische kerk waar ik mijn eerste stappen in het geloof zette. Toeval. Of toch niet? Feit is dat we samen met Jan Wouter (gewild of ongewild) op de keeper beschouwd een heuse Gospel op Werchter neergezet hebben. Kijk naar de videoclip van “Sometimes in life”.  Het nummer pakt en plakt. Het ontroert. En daar hebben we mogen aan meewerken. En daar zijn we trots, fier en blij om! Benieuwd wat God nog in petto heeft.

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

FOTO/VIDEO

TOP