LEER

De gevoelige snaar geraakt!

Gospelkerkdienst op vrt-één zondag 19 mei

Jawel, we hebben de gevoelige snaar geraakt bij velen via onze Live-Gospelkerkdienst op vrt via één op zondag 19 mei. Niet alleen werd deze kerkdienst door een record aantal kijkers live gevolgd, maar de letterlijk honderden positieve reacties hierop bewijzen dat we een gevoelige snaar geraakt hebben.

Zowel met de muzikale omkadering, met de prediking als met de eenheid en het warme gevoel dat er over deze kerkdienst was. Met dank aan God. Maar ook aan de Vrt, Don Zeeman, onze communicatieman en bezieler Stefan Meskens. En iedereen van onze Gospelkerk die er bij was. En aan het welslagen heeft bijgedragen. Wat een zegen! En meteen een bemoediging om door te gaan op de ingeslagen weg met onze Gospelkerk. Omdat geloven ook anders kan! In een kerk voor de 21e eeuw.

Niet één negatieve reactie

Ik wil hierover niet verder doorbomen. Dat doen we intern wel. Op basis van de reacties die we ontvingen. Met meer dan 1200 likes op instagram, 200 unieke bezoekers op onze kerkwebsite, mensen die inschreven op onze nieuwsbrief. Mensen die vroegen voor gebed. Mensen die meer info willen over onze kerk en het evangelisch geloof. Niet één negatieve reactie daartussen. Bij onze communicatieverantwoordelijke Stefan Meskens stond de telefoon, de sms, en het mailverkeer niet stil de eerste 4 dagen na de kerkdienst. Mooi was ook de bedankmail die we ontvingen van de vrt-ploeg zelf die ons het volgende stuurde:

Namens de VRT, in het bijzonder namens de medewerkers ter plaatse, wens ik jullie uitdrukkelijk te bedanken voor de aangename samenwerking, de gastvrije ontvangst en de mooie uitzending die we onze kijkers konden aanbieden.
Het was een plezier om bij en met jullie te kunnen werken!

De kerk is ‘the medium & the message’

Om jullie te laten delen in deze hoopvolle zegen, kan u hierna enkele reacties lezen. Zowel van christenen als van anderen. Het bewijst dat de kracht van de Heilige Geest wordt opgepikt door mensen. Zowel bij gelovigen als bij ongelovigen. Via de muziek, via de eenheid van de gemeente. Maar ook, via de (relevantie van de) prediking, via de impressie die mensen overhouden aan het geheel. Gelovig en ongelovig. In dit spoor moeten we verder. Het is een nieuwe tijd voor het evangelisch geloof in Vlaanderen. Daarvan zijn wij overtuigd. Gaat u hierin mee? In geloof en in visie voor Vlaanderen. De gemeente is inderdaad “the medium and the message”. En heeft zijn impact niet verloren. Daarom dat wij geloven dat de gemeente nog steeds de hoeksteen is om Jezus tot bij de mensen te brengen en Gods reputatie te bouwen in deze woelige wereld.

Statistisch

Facebook: 88 vind-ik-leuks + 49 keer gedeeld
4.599 personen bereikt

Website statistieken voor zondag 19 mei:
212 unieke bezoekers op website
748 pagina’s bezocht op website
+22 volgers op Facebook

Media

Er hebben 40.000 mensen live naar de uitzending gekeken. Herbekijk de gospelviering onderaan dit artikel.

Enkele reacties na de tv-uitzending

website Gospelkerk Refreshed. Vraag van W. Beste, deze morgen stond m'n tv aan, niet ongewoon, canvas, toevallig m'n lievelingscomponist Beethoven's zesde! Op een gegeven moment een filmpje over Vilvoorde...trok m'n aandacht, en dan, zou me elke zondag choqueren: de zondagsmis op tv, normaal knop " off " !!! maar de aankondiging "gospelmuziek" trok zeer m'n aandacht als muzikant! Geluid nog iets meer... ja, wat een muziek, en vertolking, supermuzikanten! mijn volle respect! en die nummers bleven maar komen? op een gegeven moment kwam de predikant, ik ben eigenlijk atheïst (geworden...) maar zal eerlijk toegeven, dat de preek echt boeiend was! die man kan z'n boodschap vertellend brengen! Ik besefte plots vanwaar m'n atheïsme gekomen is, van thuis uit streng katholiek opgevoed, elke week opnieuw diezelfde onzin, geen inspiratie, geen vuur, dat wordt je beu! Ik kan jullie enkel maar succes toewensen met die gezonde geestdrift, het heeft me echt ontroerd! dat vind ik " kunst " Mijn oprechte bewondering! Gr., W

Email van S. - Goede morgen, ik had zonet jullie dienst gezien, het was heel goed. hoop dat ik een keer bijkomt. ik had heel veel vragen over mijn toekomst waar God wil dat ik behoor en ik kreeg antwoord. mijn naam is S.S.

Telefoon van persoon die naar katholieke kerk gaat en die was getriggerd door de beleving in Gospelkerk Refreshed. Vroeg naar algemene informatie van Gospelkerk Refreshed en wat we juist geloven.

SMS “Dankjewel!! Dankjewel “Heer”, en hartelijk bedankt voor de formidabele Eddy Haesaerts die het voor mij zo schoon heeft verwoord!! Kwas iets te laat, toch nog vlug beginnen opnemen. Kga dat tonen aan mijn zoon. Moge God jullie zegenen. A.

Facebook feedback van D.: Hoe mooi was dat?? En wat een samenhorigheid! Dikke proficiat aan Marie, geweldig gedaan!! En wat een sprankelende clip! De hele dienst was één brok energie en goed nieuws. Veel dank aan iedereen!!

Instagram Feedback van Michel V.B. Proficiat, goede dienst, goede muziek en vooral goede boodschap!

Facebook Feedback H.B. : Was een heel goede zondag viering, fantastisch!

Telefoon van M-T met de vraag voor gebed voor haar moeder, M. Ze is 75 jaar oud en heeft verzuring in haar lichaam en bloed. Haar nieren werken niet meer optimaal, eten lukt nog wel maar drinken is zeer moeilijk. Vraag voor gebed dat God de verzuring uit haar lichaam en bloed kan wegnemen zodanig dat ze terug kan eten en drinken en nog jaren bij ons kan blijven.

The day after…

Telefoon van dame uit de Kempen die meer info vroeg over het evangelisch geloof. Bijkomend of wij een kerk hadden in de Kempen.

vraag van A. L.: Hallo, ik heb uw dienst op tv gevolgd gisteren en zou wel eens naar een dienst in uw kerk willen komen. mag ik vragen hoelang de dienst duurt ?

Feedback A. C. A. : Uaaah super. Glorie aan onze heer Jezus. Binnenkort kom ik mee zingen.

Telefoon van een man die de contactgegevens van de evangelische kerk in Zottegem vroeg.

Enkele reacties bij Eddy Haesaerts

Top prediking Eddy. De interpretatie van geloof samen met de actualiteiten van de dag... man... just on point. Job well done Eddy! En heel de team ook!

Het bewijs dat geloven zeker niet saai is, maar springlevend !! Knappe evangelisatie!

Top gedaan man! Wij hebben ervan genoten op 'onze' manier 😉 Super dat je zoveel felicitaties krijgt, ook uit Nederland lezen we!!!! Verdiend voor jou en je hele team!! het voorrecht om jullie persoonlijk te kennen ....jullie zijn 2 warme mensen en bijna directe buren en ons Pippa die heeft het allemaal klaargespeeld sè, die heeft ons aan het praten gebracht 😍

Deze morgen ook gekeken en ik vond het zeer goed, Eddy, ook communicatief sterk, proficiat!

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

NOG VRAGEN?

MEER

TOP