LEER

ZEVEN-tv: waarom? Daarom!

Wie Gospelkerk Refreshed volgt op facebook of via onze website heeft het gezien: we zijn begonnen met een huizenhoge uitdaging: gaan voor de productie van evangelische televisie in en voor Vlaanderen. Toen Vlaams minister Sven Gatz eerder komaf maakte met de zendtijd voor levensbeschouwingen en religies via VRT verdween meteen “de evangelische stem” via de media volledig in Vlaanderen. Maar ik geloof dat God daar anders over denkt voor de toekomst…

Waar is ons geloof?

Tot onze grote verbazing zagen we, bij ons weten, niemand opstaan in gelovig Vlaanderen om te gaan voor een alternatief, met name onafhankelijke evangelische televisie en/of radio in Vlaanderen. Merkwaardig dat met meer dan 300 evangelische gemeenschappen en organisaties in Vlaanderen er niemand de durf en het geloof leek te hebben om van de nood een deugd te maken. Toeval? Persoonlijk geloof ik het niet. Daarom deze bijdrage. In een drietal stapjes.

Voorgeschiedenis

Destijds maakte ik zelf jarenlang evangelische radio in de jaren ‘80 en ‘90. Eerst met Gospeltime, het programma van de Pinksterbroederschap Vlaanderen, daarna met eigen programma’s: GTS en Kontrast. Deze programma’s werden geproduceerd in de studio van het huidige Continental Theological Seminar (destijds CBC) in Sint-Pieters-Leeuw en daarna in Vilvoorde, in onze eigen studio van onze Gospelkerk. Op het hoogtepunt van de populariteit van deze bediening werden de progamma’s over wel 50 vrije radio’s uitgezonden. Daarna viel onze inbreng in de “echte media” volledig stil met het verdwijnen van de lokale, vrije radio’s. Alleen, mijn media-visie is nooit verdwenen al die jaren.

Gods gedachten

Deze bediening, samen met de verdeling van de christelijke muziek in Vlaanderen, zorgde ervoor dat het toenmalige jonge team niet de wereld in trok om ontspanning en hobby’s te zoeken. Integendeel, ze hadden geleerd wat het is om voor hun God hun leven in te zetten. Op een eigentijdse wijze. En ook dat vinden we terug in het huidige ZEVEN tv-project. Ondertussen groeide ik ook in het geloof en ontdekte dat Gods gedachten vaak hoger zijn dan de onze (Jesaja 55:8). En zo kwam ik mettertijd bij een grotere media-visie terecht: evangelische televisie.

Open deuren

Tv maken ligt een stuk anders dan radio natuurlijk en de tijden zijn veranderd. Maar God is getrouw. En vandaag zie ik het ZEVEN tv-project als een stuk beloning van onze jarenlange trouw in het kleine. Met name het radio-verhaal van destijds. Bovendien houdt God van gelovigen die durven. Die zich durven laten uitdagen door God. En die “evangeliseren” en “getuigen” op een dynamische manier durven te bekijken vanuit een bijbels verantwoord kader. En die durven in te stappen in de open deuren die God geeft. Met visionair geloof. En zo zitten we vandaag bij het ZEVEN tv-project. Een uitdaging van formaat. Misschien ook voor u?

Gezocht

Het zijn zowat de drie ingrediënten waarover iedereen in meerdere of mindere mate beschikt. Neen, we zijn niet uit op centen momenteel. Maar wel op gelovigen met visie die tijd en talent hebben dat voor God kan ingezet worden. Vandaar meteen ook onze vraag aan u: durft u ook buiten de lijntjes kleuren? Durft u zich ook laten uitdagen door een creatieve God die met Zijn gemeente de wereld wil bereiken op eigentijdse manieren, zoals met tv? Zo ja, neem dan contact op met ons via www.gospelkerkrefreshed.be of telefoon 0476/466.928.

Projectmanager

U kan ook rechtstreeks terecht bij de projectmanager van ZEVEN, Frederik Van Herterijck via fvanherterijck@yahoo.com . God wil uw inzet, talent en toewijding gebruiken in ZEVEN. Een mediaproject dat stap na stap vorm krijgt. En Vlaanderen dichter bij het evangelie wil brengen.

Opmerkingen of vragen? Reageer hier...

NOG VRAGEN?

MEER

TOP