ONTDEK

REFRESHED

HET REFRESHED GROEIMODEL

Hierna geven we kort de pijlers van ons 'geestelijk groeimodel'. Dit is vervat in 4 kernwoorden die, binnen het juiste kader toegepast, verbazende resultaten geeft. Niet door de kracht van het positief denken, maar door de goddelijke kracht die dit systeem ondersteunt. Het 'groeimodel' werd gegeven door de apostel Paulus. Dat leest u elders in onze 'geestelijke visie'. Hierna alvast de 4 kernwoorden in een notendop.

ONTDEK

...wat de bijbel echt te zeggen heeft. Daarbij bieden wij via onze website, maar ook via de kerkdiensten, studieavonden en seminars, de nodige bijstand om te leren ontdekken wat de bijbel nu echt te vertellen heeft. En dit in alle intellectuele eerlijkheid en los van religieus cliché-denken en dode tradities.

BELEEF

Theorie is mooi, praktijk is nog beter. Je begint met 'Ontdek'. Het is echter cruciaal wat je geleerd hebt ook deel van je leven te maken. In praktijk dus. Dat is pas echt geloven. Leven naar wat je geleerd hebt. 'Geloven' is minder moeilijk dan velen denken. Je moet alleen in het begin voor jezelf een stap durven zetten. Eenmaal daarin geslaagd zal je al gauw aan de resultaten ontdekken of je een fabeltje nagelopen bent, of in Gods stroom van zegen en groei terechtgekomen bent. Zo kom je bij het 3e codewoord...

LEER

Je moet ergens beginnen. Dat doe je bij 'ontdekken'. Nadat je ondervonden hebt wat de vrucht van je ontdekking en toepassing in praktijk geweest is, kun je gaan evalueren, bijsturen en bijleren. Hoe het beter kan. Waarom dingen werken zoals ze werken. Of niet werken. Tijd dus om verder uit te diepen hoe zaken echt in mekaar zitten in hun volle bijbelse context. Spannend. Daar begint de meerwaarde echt levensveranderend te worden.

CONNECT

Dat hangt van jezelf af. Hou je de nieuwe dingen voor jou of doe je er iets mee? Maak je verder kennis met het geloof, God en de Gospelkerk, of laat je het voor wat het is? Het is vrijblijvend. Want God heeft ons als vrije mensen gemaakt. Onze ervaring leert echter dat net hier de grote zegen van het geloof ligt. De vriendschap en familieband die je met God en zijn kerk kunt beleven. Onbetaalbaar, opbouwend én onwezenlijk. En toch écht.

REFRESHED

Wie meegaat in het groeimodel van de 4 kernwoorden komt terecht in een soort cirkelbeweging van ontdekken naar verandering, om zo te groeien naar een hoger geestelijk niveau. Je wordt constant geüpdatet om verder te komen als mens, als gelovige en als kerk. En daarvoor staat het Refresh-logo. Als teken van een systeem van niet ophoudend en steeds verder gaand ontdekken, beleven, leren en connecten.

TOP